Архив журналиста

2706   -
Я считаю Коцаба не украинофоб, не предатель, не изменник, не ватник, не сепар, он просто - дурак, но дело против него сфабриковано.  


Отже, вчора відбулося попереднє судове засідання. Чи були шанси на те, що Руслану змінять запобіжний захід? Ні, не було. Уважно читаємо ч. 5 ст 176 Кримінального процесуального Кодекса України: "Запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 109 - 114-1, 258 - 258-5, 260, 261 Кримінального кодексу України."

Це означає, що достатньо інкримінувати людині будь-яку висмоктану нізвідки брєдятіну, формально підтягнувши її під диспозицію зазначених статей - і все, людина сидітиме за ґратами як мінімум до вироку!

Така сама ситуація і з грошима матері Коцаби, які СБУшники поцупили під час обшуку та оголосили "речовим доказом" - повернути їх можна лише одночасно з вироком. Єдине, що порадувало - це те, що суд не зробили закритим та дозволили зйомку в повну обсязі. Ось журналісти в коридорі суду -


 
 А ось відеозвернення Руслана - судді не заперечували, охорона не перешкоджала -


 
Трохи про судову колегію:

 Попович:

1) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/193/2012

2) http://pravda.if.ua/news-24488.html

Спеціалізація - кримінальні справи, в тому числі - злочини особливої тяжкості. Колеги-криміналісти кажуть, що він якийсь дивний, але без фанатизму.

Болюк: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/20/2011

Кажуть, що адекватна і вивчає справи дуже прискіпливо.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/194/2012

 Цим двом скоро йти "на довічку", тобто їх мають або обрати суддями довічно, або...

Деркач (при призначенні мала прізвище Коновалова):

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/750-v

Кажуть, що може в тиху викликати прокурора і адвоката і проговорити про справу, як найоптимальніше вийти з ситуації з найменшою шкодою для всіх.

Але є і інші думки - деякі колеги кажуть, що виносить дивні рішення з ознаками проплаченості.

В цілому жоден з них не є незалежним, і всі вони при потребі винесуть таке рішення, яке потрібно «нагорі». Розгляд справи по суті розпочнеться 16 квітня о 16-30. Судячи зі довжелезного списку свідків, яких планує допитати прокуратура, розгляд справи буде дуже довгим, але ми зробимо все, аби він не був нудним ;) Руслан дякує всім за підтримку!

Як і слід було чекати - ніяких претензій до мене, на відміну від Руслана - ні у кого не виникло, що зайвий раз свідчить, що ця справа є звичайнісінькою політичною заказухою та показовою розправою. 

Ознайомитись з обвинувальним актом можна тут - http://pauluskp.com/news/82b89354e

ИСТОЧНИК

Эссе о цирковом представлении в зале суда - http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3500840/



Из новостной ленты

6 апреля, в Ивано-Франковском городском суде началось подготовительное заседание по уголовному делу против журналиста. В ходе заседания Коцаба заявил, что своей вины не признает, а суд над собой назвал "закахным политическим судилищем", жертвой которого может стать любой журналист.
Суд отклонил ходатайство о снятии ареста и возврате денег (9110 евро и 7000 гривен, принадлежащих матери Коцабы), изъятых во время обыска в доме блогера, поскольку они являются "вещественными доказательствами по делу", и продлил арест журналиста еще на 60 суток.
Суд назначил пять заседаний по данному делу: 16.04 15:30, 29.04 в 15:30, 13.05 в 15:00, 03.06 в 13:30, 10.06 в 10:30 и 18.06 в 10:30. Заседания будут проходить в открытом режиме. Представлять интересы Коцабы будет правозащитница Татьяна Монтян.

http://firtka.if.ua/?action=show&id=73883 
(+ ниже все новости по Коцабе)


0
Похожие публикации

    Комментировать через:
    Имя:
    Отправить
Прямой эфир
©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.