Архив журналиста

5609   4
8 мая мы рассказывали о том, как бюрократическая шваль ПРАВИТЕЛЬСТВЕННОГО контактного центра из-за своего патологического рабского страха и на генетическом уровне привитого чинопочитания незаконно отказала в приёме заявления в ГАИ о нарушении правил управления транспортными средствами, совершённом камикадзе многоразового использования яйценюхом во время показушного тест-драйва мусорского патрульного автомобиля "по-новому".

Напомним как это было



После скандала и обращения к руководству заявление было-таки направлено по адресу, но с месячным опозданием. Кроме того, копия заявления следующего содержания была отправлена и по почте:



До УДАІ в м. Київ

ЗАЯВА 
про адміністративне правопорушення

Доводжу до вашого відома, що 04.04.15 в проміжок часу приблизно з 11:30 до 12:30 в м. Київ за адресою пл. Солом'янська, 1 та на прилеглих вулицях прем'єр-міністром України Яценюком Арсенієм Петровичем було вчинено два порушення правил керування транспортними засобами. А саме керування транспортним засобом без номерного знака та порушення вимог законодавства щодо використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв, за що передбачена адміністративна відповідальниість у вигляді штрафу ч. 6 ст. 121 та ст. 122-5 КУпАП відповідно.

Про цей факт я дізнався, передивившись відеозапис тест-драйву нового патрульного автомобілю, що його Яценюк А.П. здійснив 04.04.15 після виїзного засіданя Кабінету міністрів в Національній академії МВС за зазначеною адресою, який доступний в мережі Інтернет на каналі під назвою "Арсеній Яценюк" за посиланням

https://youtu.be/YCMaREXDq-s


На секунді 0:43 відеозапису видно як Яценюк А.П. сідає в автомобіль, кольорографічна схема якого нагадує схему патрульного автомобілю та на якому встановлений спеціяльний світловий пристрій синього кольору, та починає рух. На позначках 1:53 та 1:58 хронометражу відео видно, що автомобіль, на якому рухається Яценюк А.П., не обладнаний номерним знаком ані позаду, ані попереду, а починаючи з позначки 1:58 чутно і видно застосування спеціяльних світлового та звукового сигнальних пристроїв, після чого Яценюк А.П. зупиняє транспортний засіб та виходить з нього. 

Стоп-кадри відео доступні за посиланням
https://drive.google.com/uc?id=0B4TSUUHiLrkLb3QtX2FoTHhlV0U&export=download


Копія відео (не першоджерело) доступне для завантаження за посиланням
https://drive.google.com/uc?id=0B4TSUUHiLrkLdEVKc3lNY21qUzQ&export=download

Оскільки транспортний засіб, що на ньому рухався Яценюк А.П., не обладнаний номерними знаками, є підстави вважати, що він незареєстрований в установленому законом порядку, а відтак не може вважатися транспортним засобом міліції та через це не може мати чинний дозвіл на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв, тому використання таких пристроїв Яценюком А.П. під час керування цим транспортним засобом здійснене в порушення вимог законодавства.

Свідком цих порушень був зокрема чинний міністр внутрішніх справ Аваков А.Б.

Згідно ст. 251 КУпАП доказами у справі про адміністративне правопорушення є в тому числі показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису. 

Відеофіксація правопорушення зроблена саме таким технічним приладом. 

Наголошую, що цей різновид доказів є окремим від доказів у вигляді показань засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, адже в ст. 251 КУпАП ці два різновиди доказів перелічені як однорідні члени речення та відокремлені одне від одного часткою «ЧИ», тобто або – або. 

Водночас жодний закон не містить вимоги фиксувати порушення ПДР виключно засобами фото і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за дорожнім рухом. Тому фіксація такого порушення звичайним технічним приладом, що має функції фото- і кінозйомки цілком відповідає нормам КУпАП, а відтак є належним доказом в адміністративній справі про порушення ПДР. 

Керуючись ст. 1, 18 закону «Про звернення громадян» 

ПРОШУ 

1. Скласти відносно Яценюка Арсенія Петровича (дата народження 22.05.1974) адміністративний протокол за порушення ним 04.04.15 правил керування транспортними засобами, зазначених вище.

2. Винести постанови про накладення на Яценюка Арсенія Петровича адміністративних стягнень. 

3. Письмово повідомити про результати розгляду заяви, прийняті рішення і вжиті заходи.



Только через ПОЛТОРА месяца после получения ими заявления гаишная гниль разродилась ответом в абсолютно ностальгическом духе эпохи "Пакращення". На фоне других фактов беззакония нарушение сроков предоставления ответа как беззаконие уже даже неудобно рассматривать, такой пустяк.




Гаишные личинки даже специально ст. 19 Конституции вспомнили, на которую в других случаях, когда речь идёт о нормальных украинцах, у них глухая амнезия. 

Мусора разумеется нагло врут. Механизм привлечения к ответственности на основании видеосъёмки любого происхождения предусмотрен ст. 251 КУоАП "Доказательства". Поэтому если бы они реально руководствовались ст. 19 Конституции, то как раз на её основании и должны были бы применить ст. 251 КУоАП.
Уже не говоря о том, что у нарушения была масса свидетелей, главным из которых был глава ОПГ МВД Сабаков, сотрудники и курсанты национальной академии ОПГ МВД, найти которых при желании - раз плюнуть, а видео размещено на официальном Ютьюб канале яйценюха.

Стоит отметить, что это именно яйценюх внёс на рассмотрение парламента законопроект, предусматривавший отмену презумпции невиновности для административных правонарушений, прежде всего в сфере нарушения правил управления транспортными средствами...





... поэтому его нужно было привлечь по его же принципу, то есть вообще без доказательств, на основании одного заявления, чтобы эта тварь на своей шкуре почувствовала то, что она планировала заставить чувствовать сотни тысяч украинцев.

А привлечение его к административной ответственности за нарушение правил управления транспортными средствами - это наименьшее из того, чего он заслуживает. 

К наибольшему он сам себя приговорил ещё на Майдане



8

    • 0
      ... 11.11
      pauluskp +174.78
      2015-07-06 20:16:33
      Фееричный ответ, полтора месяца лучшие умы ГАИ сочиняли.
      • 0
        ... 22.230
        Аноним
        2015-07-06 22:32:43
        а вы думаете это так просто назвать чёрное белое, да ещё и "аргументы" к этому придумать
      • 0
        ... 85.181
        Баян Купи-ка +31.14
        2015-07-09 16:26:56
        кстати, вспышка из прошлого, 2011 год

        http://ru.tsn.ua/ukrayina/yacenyuk-zastavil-gaishnikov-oshtrafovat-ego.html" target="_blank">Арсений Яценюк заставил гаишников выписать ему штраф в 425 грн за проезд на красный свет
        • 0
          ... 106.25
          Юрий
          2015-07-21 21:15:23
          А смысл!? Специяльный ты наш.
          Комментировать через:
          Имя:
          Отправить
        Прямой эфир
        ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
        Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.