Архив журналиста

9538   -

Немає інших кольорів. Зникли відтінки. Лише двома фарбами цієї війни вимальовується потворна картинка поляризації суспільства.

Дніпропетровськ – це Україна, а Донбас винен сам – обрав Росію.


Всім знайома така гра для дітей молодшого віку: знайди на картинці все червоне, а тепер знайди на картинці все зелене… Наче і діти подорослішали, проте так і не вийшли з цієї гри.


Референдум 11 травня, парад полонених 24 серпня, вибори 2 листопада, а між ними – ще декілька показових картинок, після яких спільнота шарованих патріотів вибухає «праведним гнівом»:

- Зрівняти Донбас із землею! Потім відбудуємо!

- Припинити всі виплати!

- Відрізати світло, воду, газ, відключити всі комунікації!

- Вислати всіх у Росію!

- Нічого, взимку мороз усіх доб’є!   

Чим більше відстань від «зони АТО», тим більш обізнаними виявляються наші співвітчизники щодо шляхів вирішення подальшої долі Донбасу.

Ідею про «зрівняти і наново відбудувати» висловлюють ті, хто в цьому житті або не створював нічого своїми руками, або не розуміє, звідки у держави після війни раптом з’являться кошти на «повну відбудову». Цікаво, а як відреагували би мешканці будь-якого іншого милого українського містечка, коли їх житло пропонували би зрівняти із землею?

Щодо припинення виплат – взагалі не цікаво, бо тут із липня все одно нічого не виплачується. Вишиватники можуть скільки завгодно бурхливо радіти з приводу настання 1 грудня.

Відключити всі комунікації можливо, але від цього російська агресія не зупиниться. А що стосується води, то десь за 2-3 роки окупації Донбас неминуче втратить її за природними причинами.

І ще нескладно створити умови для того, щоби прихильники Росії назавжди перемістилися туди. Путіну зараз дуже потрібно насєлєніє для створення «китаєзапобіжного» прошарку.

Решту, як сподіваються шароварні патріоти, доб’ють голод і холоди.


Багато громадян нашої країни, що жодного разу не були у Донецьку чи в Луганську, мають лише віддалене уявлення про те, що там насправді відбувається:

- Вам треба зараз усім піднятися і прогнати цю нечисть! – радять вони.

До того ж, більшість псевдопатріотів набули звички відмежовується від правдивої інформації тією картинкою, що сформувала в їх свідомості офіційна пропаганда.

Путіну та його пособникам в Україні вигідно створювати такі картинки, адже в такий спосіб щоразу вдало виходить відволікати увагу від себе. Вишиватники їм у цьому активно допомагають:

- Дамбасяни самі в усьому винні – кликали Росію, волали «путєн-памагі», тепер повно «зелених чоловічків»!

- Обнести їх там колючим дротом, і показувати всім, як звіринець.

- Тепер нехай поживуть у резервації – на колінах приповзуть в Україну!

Шановні патріоти, невже це вони уособлюють вище командування російських військових? Це діти, що топтали український прапор чи бабці в черзі за дешевими овочами давали їм команду до наступу?


Добре, є і такі «гуманісти», що радять:

- Виїжджайте звідти всі, в Україні достатньо місця, а в селах є покинуті будинки, де можна оселитися.

Так, є. Можна сказати, даром.  

Після Чорнобильської катастрофи людей переселяли централізовано та зовсім недобровільно. Було введено надзвичайний стан, створено зону відчуження, а для переселенців збудовано цілі містечка.

В Україні військовий стан дотепер не введено. Офіційно у нас не відбувається війни, отже нинішній владі це так само допомагає і далі ділити портфелі, заносити «хвости», розкрадати бюджет (особливо кошти на потреби армії), протаскувати антинародні закони, приховувати інші помилки. Наприклад, можна й надалі «зливати» розслідування злочинів, скоєних під час Майдану чи давати втекти винним. Між іншим, і кондитерське виробництво у Липецьку продовжує працювати.

Є така категорія людей, що зветься просто – халявщики. Це переважно ті, хто встигли пожити у совєтську добу: держава їх усім забезпечувала, створювала для всіх робочі місця, надавала житло. Раніше дійсно було таке совєтське гасло: «ат каждава па спасобнастям, каждаму – па патрєбностям». Розпалася держава – совєтський союз, а вони так само продовжують вважати, що за них і надалі буде думати й діяти хтось інший. Щодо самого терміну - «робочі місця», то мене особисто не полишає асоціація з чимось рабським, холопським.

А такі халявщики є в кожній області. Зокрема, території Донецької та Луганської областей послідовно здавали зовсім не громадяни, а київська влада. Путін, за бажання, може далі обрати і вашу

«Знайти на картинці все біле»… Уявіть сім’ю: батьків, які грають зі своєю дитиною в цю гру. Якщо дитині не одразу вдається знайти відповідний колір, ніхто ж не пропонує на цій підставі вважати її нерідною, чужою та здавати до інтернату, чи не так?


6

    Комментировать через:
    Имя:
    Отправить
Прямой эфир
©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.