Архив журналиста

Похожие:: опг нп : киев : обыск : метро :

21194   2
На станции метро Осокорки увидел как менты шмонают парня. Включил камеру, подошел.

Сходу попытались запретить снимать, а значит есть что скрывать. Обычно такие досмотры используют, чтобы подбросить запрещенные предметы, ведь план никто не отменял. Выхватывают из толпы в основном молодых людей, у которых опыта нет - не знают, что могут документы не показывать и карманы не выворачивать.

Менты не имеют права проверять документы и досматривать по своему произвольному желанию. Ниже я привел цитаты из закона о нацполиции, где по пунктам обозначены все основания для подобных действий. В этом случае парню вообще ничего не объяснили, а на настойчивые вопросы солгали об ориентировке на человека в черной одежде, рост около 185. Прекрасная "ориентировка" - можно каждого второго хватать. Кстати, у меня тоже черная одежда и рост 187, но мои документы проверить почему-то не захотели, не говоря уже о досмотре.

По факту, парня тупо запугали. Абсолютно незаконная проверка документов и досмотр.


Никогда не соглашайтесь на подобные досмотры, если свобода дорога. Оказаться за решеткой на несколько лет по сфальсифицированному делу очень даже легко. Естественно, после пыток в райотделе, где подпишете любое признание. 

При попытке приклепаться с проверкой документов или досмотром, говорите ментам "нет", а если настаивают - звоните друзьям, а затем на 102, сообщайте о превышении полномочий патрульными, звонок записывается. Привлекайте внимание прохожих, просите помочь, поприсутствовать. Чем больше шума поднимете, тем меньше шансов стать жертвой.

И если видите, что кого-то шмонают - не проходите мимо. Очень часто достаточно просто включить камеру и встать рядом, чтобы помешать мусорам выполнить спущенный сверху план раскрываемости и сломать чью-то судьбу. Не забывайте, что мы для них не живые люди, а всего лишь дичь.

356756768678768676

Из закона "О национальной полиции":

Стаття 18. Основні обов’язки поліцейського

3. Звертаючись до особи, або у разі звернення особи до поліцейського, поліцейський зобов’язаний назвати своє прізвище, посаду, спеціальне звання та пред’явити на її вимогу службове посвідчення, надавши можливість ознайомитися з викладеною в ньому інформацією, не випускаючи його з рук.

Стаття 32. Перевірка документів особи

1. Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у таких випадках:

1) якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи;

2) якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;

3) якщо особа перебуває на території чи об’єкті із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;

4) якщо в особи є зброя, боєприпаси, наркотичні засоби та інші речі, обіг яких обмежений або заборонений, або для зберігання, використання чи перевезення яких потрібен дозвіл, якщо встановити такі права іншим чином неможливо;

5) якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньо-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події;

6) якщо зовнішні ознаки особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення.

Стаття 34. Поверхнева перевірка

1. Поверхнева перевірка як превентивний поліцейський захід є здійсненням візуального огляду особи, проведенням по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу.

2. Поліцейський для здійснення поверхневої перевірки особи може зупиняти осіб та/або оглядати їх, якщо існує достатньо підстав вважати, що особа має при собі річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб.

3. Поверхнева перевірка здійснюється поліцейським відповідної статі. У невідкладних випадках поверхневу перевірку може здійснити будь-який поліцейський лише з використанням спеціального приладу або засобу.

0

    • 0
      ... 63.209
      Аноним
      2018-02-16 16:54:13
      Не мешай работать работникам "КП Киевскому метрополитену" Ⓜ️ задолбал я тебя запомнила серпоротюга
      • 0
        ... 11.11
        pauluskp +174.78
        2018-02-17 10:13:53
        Донос в СБУ уже написан?
      Комментировать через:
      Имя:
      Отправить
    Прямой эфир
    ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
    Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.