Архив журналиста

5645   1
В чем талантлива наша власть, так это в изобретении новых способов гнобления тех, кто защищает Украину.

Казалось, мы уже всё видели - но нет.

Добробатовца Игоря Яворского бросили в тюрьму на 4,5 года за двухдневное опоздание в часть.

По словам матери Игоря, раньше сына вызывали по звонку, но в этот раз никто не звонил. Случайно узнал, что он в розыске, позвонил в часть, но там успокоили - разыскивают однофамильца, не тебя. После этого спокойно уехал служить в Авдеевку.

Но за его спиной уже шла тайная работа, военная прокуратура стряпала дело, затем передали в суд. И вот приговор - 4,5 года. Сейчас в Лукьяновском СИЗО, известном своими комфортными условиями.

Действовали по стандартной схеме. Предложили сотрудничество со следствием и обещали, что обойдется штрафом. Выставили условие - не привлекай адвоката, дело рассмотрят по ускоренной схеме.

Сотрудничать с мусорами, прокурорскими и СБУ нельзя ни при каких обстоятельствах. Отказываться от адвокатов и огласки на стадии следствия тоже нельзя. Игорь этого не знал.

Он с первых дней на войне, доброволец. Это подстава в чистом виде. Все добробатовцы под ударом, отданы мусорам и прокурорским для фабрикации дел по спускаемому сверху плану.

DEZMWg8XUAkeyWe


Недавно другие добробатовцы, из "петяветерано", опозорили себя селфи с Порошенко, гордо выставили фоточки в соцсетях.

Товарищи из "петяветерано", когда некоторые из вас сидели в тюрьме, народ поднимал шум и пытался вас оттуда вытащить. Не хотите у себя вместо селфи с Порошенко хотя бы иногда постить правду о ваших побратимах в СИЗО? Не хотите у себя в петяпиццериях вывешивать плакаты с фотографиями заключенных?

Которые вот прямо сейчас на нарах, потому что на них открыта охота, и конвейер работает без остановки. Мусора приходят к добробатовцам и задерживают их даже через год-два после демобилизации.

Не хотите использовать свой медиа-ресурс для спасения таких же добробатовцев, как и вы?

Или петяпиццу лепить приятнее?

Приятнее быть ручными вытиранами?


Обращение, опубликованное на сайте Бориславского горсовета:

"Старший з двох синів пані Лесі Яворської Ігор розпочав шлях боротьби за долю Батьківщини ще з Майдану. Коли на Сході розпочались бойові дії – пішов добровольцем в батальйон ім.Кульчицького. Стрілець-гранатометник Ігор Яворський не мав конфліктів на службі, навпаки зарекомендував себе з хорошого боку, його часто відряджали на «нульові», найгарячіші позиції фронту. «Викликали хлопців зазвичай по дзвінку, – розповідає мама Ігоря, – а того разу очікуваного дзвінка не було. Не прийшла зарплата на картку. Син подзвонив в бухгалтерію. Йому повідомили, що він в розшуку. Ігор не гаючи часу виїхав в частину. На місці з’ясувалось, що розшукують не його, а побратима із схожим позивним. Сина запевнили, що все гаразд. Він поїхав в Авдіївку».

Те, що відбулось потім стало для родини повною несподіванкою. Виявилось, цю справу не тільки не закрили, а навпаки – передали до суду. АТОвця звинуватили у дводенному запізненні до частини.

Побратими та матір Ігоря Яворського зауважують, що ці звинувачення є безпідставними, оскільки він є добровольцем, а тому вважають, що хлопця підставили.

«Ігорю запропонували співпрацю. Запевнили, що обійдеться штрафом. Він погодився на розгляд справи за скороченою процедурою, без присутності адвоката», – аргументує свою позицію АТОвець Леонід Федевич.

27 червня 2017 року Печерським районним судом м.Києва Ігоря Яворського було засуджено до позбавлення волі строком на 4,5 роки за ухилення від військової служби. Ігоря взяли під варту та утримують у Лук’янівському СІЗО.

Сьогодні в АТО служить і молодший син пані Лесі. Жінка, ледь стримуючи сльози, звернулась до небайдужих українців: «Що ж це виходить, мій син воював за нас всіх, а тепер має сидіти термін ні за що. Допоможіть витягнути сина, не здавайте його!»

6 липня у Трускавці відбулись збори-прес-конференція за участі: громадських організацій учасників АТО Дрогобичини, волонтерських спілок, представників органів місцевого самоврядування, громадян та журналістів. В ході обговорення було вирішено скерувати звернення від міських рад Дрогобичини на ім’я Президента України, Генерального прокурора та Апеляційного суду м.Києва з вимогою звільнити Ігоря Яворського та про бажання побратимів взяти його на поруки. Для ухвалення даного звернення у містах району скличуть позачергові сесії рад." (источник)

0

    • 0
      ... 95.229
      Леонід Федевич 0
      2017-07-12 09:03:28
      Дякую за публікацію! Ігоря ми витягнемо, але кожна така стаття - щолбан по носі влади! Стоїмо до кінця!
      Комментировать через:
      Имя:
      Отправить
    Прямой эфир
    ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
    Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.