Архив журналиста

3710   0
Автор обращения Аля Шандра точно не гей и я даже не знаю, лесбиянка ли она. Важнее то, что Аля очень хорошо ответила правосекам, заявившим, что они собираются избивать представителей ЛГБТ.

Не думал, что эта тема будет подниматься во время войны, да еще и Правым сектором, который хорошо проявил себя на фронте и все это время пытался демонстрировать здравомыслие.

Как и многие, я предполагал, что накопившаяся на передовой агрессия правосеков выльется на коррумпированных чиновников и ментов, на предателей и политиков-лжецов. Но с этим правосеки не спешили, а всю ярость решили выплеснуть на беззащитных людей, обвиняемых лишь в том, что они трахаются "не как все". То есть, у Правого сектора, видимо, есть какой-то Кодекс Правого Секса, которому они неуклонно следуют и хотят навязать всей стране. Пусть опубликуют его на своем сайте, чтобы народ знал. Желательно с картинками.

Вообще, страна, в которой избивают за предпочтения в сексе - это не просто позор, а мрак какой-то. К тому же, у правосеков - они сами об этом пишут - ненависть к геям обусловлена религиозностью. То есть, обвешанные бижутерией бородатые мужики в платьях, которые пялят мальчиков по углам, сказали им, что геи - это невыносимо. Геев нужно бить. Ну так вломите сначала попам, не ошибетесь.

Государство и общество должно вмешиваться в эту тему с помощью силы лишь если речь идет о насилии и детях. Во всех остальных случаях - только дискуссия, пусть даже матерная. Я, например, считаю, что детей им на усыновление давать ни в коем случае нельзя, да и парадами ходить глупо - все остальные ведь не ходят. Но вопрос с усыновлением решается без мордобоя, у нас на этот счет нормальные законы, просто в будущем их нужно защищать. А если кто-то ходит на демонстрации, рассказывая городу и миру как он занимается сексом - это, конечно, глупо и смешно, но на меня вообще никак не влияет, я от этого не потеряю аппетит и сон, гривны в моем кармане не обесценятся и артиллерийские обстрелы на востоке не усилятся.

И да - геи, насколько я знаю, никого не избивают и никого ни к чему не принуждают.

Но передаю слово Але Шандре, переводить текст не буду, что даст повод лишний раз напомнить россиянам - учите украинский. В противном случае тексты об украинских геях и правосеках пройдут мимо вас.

Аля Шандра с правосеками в Песках. Радужный свитерок девушки на передовой почему-то никого не смущает, там есть проблемы поважнее.


Звернення до Правого Сектору: побільше духовних скреп, адже це так добре працює в наших сусідів!

А саме, щодо заяв на сайті Правого Сектора "Содомітські шабаші в Києві неприпустимі" та заяви, в якій Правий Сектор просять мера Києва заборонити марш рівності.

Я вже півтора року на EuromaidanPress намагаюся довести англомовному світові, що Правий Сектор - не фашисти і не демони, як в тому переконують російські ресурси. Тому що я спостерігала за вами на Майдані, і тому, що була з вами у Пісках, і знаю, що в Правому Секторі багато пасіонарних і небайдужих людей, що готові життя покласти за Україну. Але після цих заяв я вже не впевнена. Саме фашисти ділять людей на справжніх людей та недо-людей, вживаючи означення на кшталт “содоміти” та закликаючи до утисків проти певних груп нашого суспільства на підставі їхньої інакшості.

Мені невелика різниця, чи жити в російському тоталітарному суспільстві, де “цар-батюшка” вирішуватиме, як тобі думати, одягатися, і що тобі писати в соцмережах, чи тоталітарному суспільстві, заснованому на націоналістичній ідеології, яке, видимо, бажаєте впровадити в Україні ви. Що в першій, що в другій ситуації моє життя буде витрачене на допомогу тим, кого обмежений та цинічний режим ненависті принижує, притискає, вбиває.

Правий Сектор, ваші погрози силової розправи над людьми, що не мислять та не поводяться, як ви, для мене робить вас не ліпшими за Путіна. Диктатура, в будь-яких своїх проявах є злом. Але схоже, що для вас моральна релятивність не становить проблеми, так само, як і для кнопкодавиці Тані Чорновол: диктатура Путіна, який силою вдирається в Україну, щоби силою встановити тут "руський мір" - це погано, а диктатура Правого Сектору, що насильно нав'язує свої уявлення про світ іншим - це добре. Чи впевнені ви, що не перетворилися в чудовиська, проти якого боретеся?

Ще одна подібність між вами та Путіном - використання ваших уявлень про релігію, щоби закликати до насилля. Вже давно відмічають подібність російського "православного джихаду" до ІГІЛу. Воно грунтується на спотворенні Святого Письма та християнського віровчення заради того, щоби досягати політичних цілей. Ви стверджуєте, що гей-прайд (на відміну від розважального параду, гей-прайд проводиться солідарності із ЛБГТ людьми) є "публічною наругою над християнськими цінностями", проте в Біблії все далеко не так однозначно, як про це кажуть російські мас-медіа.

Зате у Правого Сектора все просто: "багато воїнів, які виступають проти даного антихристиянського явища, знаходяться на ротації в Києві та можуть не сприйняти ЛГБТ-парадів". Заклики чинити насильство іменем Христа, Який молився за своїх палачів, коли був роп’ятий на хресті - це не християнські цінності, так само, як нехристиянськими є цінності “Російської православної армії”, що кулеметами їх нав’язують на Донбасі. Чи не перетворюєте ви "Христове" християнство у "духовні скрепи" РПЦ? Адже РФ, зокрема, відома на цілий світ своїм ненависницьким ставленням до ЛГБТ-людей, що почалося з законодавчих заборон, які стали ліцензією на травлю на злочини на грунті ненависті. І прошу, не треба прикриватися турботою про віруючих киян: я віруюча, і марш рівності мені не заважає.

До речі, Святослав Шевчук, який у вашому зверненні чомусь за всю Україну “відкидає фальшиві цінності у вигляді гендерної ідеології," висловлював також і протилежну думку, коли назвав програму жіночих/ґендерних студій в УКУ "чудовою" та“іноваційною”. Звичайно, що існують дискусії на перетині гендеру, християнства, і ЛБГТ. Але використовувати слова християнського лідера для закликів чинити насилля над людьми, що виходять відстоювати свої права, на тому грунті, що ви не згодні з їхньою думкою, є аморальним.

Називачи ЛГБТ-українців “содомітами”, “збоченцями”, та “дегенератами”, ви не тільки ображаєте їхню людську гідність, але й пропагуєте невігластво в нашому суспільстві. Адже близько сотні років спроб "лікувати гомосексуалізм” наразі закінчилися фіаско, і світ все більше схиляється до думки, що з гомосексуальністю люди народжуються. А наскільки таким людям легко жити в суспільстві, де їх вважають за "збоченців, яких потрібно лікувати", ви можете оцінити в з трейлері фільму "Діти-404", російського проекту допомоги ЛГБТ-дітям, котрим суспільство каже, що їх немає, або відверто знущається з тих, хто все ж відважується заявити про себе (дуже раджу переглянути весь фільм повністю).

Таким чином, Гей-прайд в Києві лише дозволить ЛБГТ-людям не ховатися і відчути себе повноправними громадянами, які, до речі, разом з нами стояли на Майдані і разом з нами тепер захищають незалежність України зі зброєю в руках.

У своєму зверненні до мера Києва ви закликаєте останнього запобігти “провокаціям, конфліктним ситуаціям і неприємностям будь-якого характеру” у цей важкий для України час. Проте, в цей непростий період нашої історії, ми навпаки маємо ставитись до наших співгромадян з винятковою повагою та розумінням, незалежно від їхніх сексуальної орієнтації, релігійних поглядів, тощо. І саме тому Правому Сектору ні зараз, ні будь-коли в майбутньому не можна ділити українців на “правильних” і “неправильних” громадян, виктористовувати мову ненависті та закликати до утисків або насильства, прикриваючись при цьому релігійними чи патріотичними гаслами. Адже саме така поведінка щонайменше спричинить до цих самих “провокацій, конфліктних ситуацій та неприємностей”, а у довгостроковій перспективі може привести нас до витворення власних “духовних скреп” та розбудови нової тоталітарної машини для їхного нав’язування всім незгодним. (отсюда)

0

    Комментировать через:
    Имя:
    Отправить
Прямой эфир
©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.