Архив журналиста

11278   5
Привожу полностью текст из местного издания. Даже не хочу комментировать кто тут прав и виноват, потому что никакого значения это уже не имеет.

В тихом мирном регионе искусственно создана ситуация разжигания локальной войны. Власть на Закарпатье передана ментам, регион наводнен военной техникой без опознавательных знаков, которая находится в руках ментов. Начинают появляться вот такие конфликты между теми, у кого в руках оружие и местными жителями.

Ситуация эта, как и на Донбассе, создана искусственно - под предлогом охоты на правосеков. Исполнители, как и на Донбассе - менты.

Я как будто по второму кругу начал смотреть один и тот же сериал, только название поменяли и роли озвучивают другие актеры. Жители Донбасса меня поймут.

1.


Читайте:

Події, які останнім часом відбувалися у нашій області, привернули увагу не тільки усієї країни, але й інших держав. Після низки змін керівництва ОДА та силових структур області, у наш край приїхала численна сучасна техніка з бійцями Національної гвардії, які роз’їхалися по області. Один з напрямів, куди поїхали військові – це Великоберезнянщина, де за різними версіями мали затримувати представників Правого сектору, які були причетними до мукачівських подій. Звісно, до такого приїзду чимало жителів поставилися досить насторожено, адже Закарпаття завжди вважалося мирним краєм і нікому не хотілося ще однієї АТО. І ось конфлікт, якого, здавалося б, виник на рівному місці.

2.


3.


В с. Кам’яниця Ужгородського району автомобіль «БМВ» їхав через залізничний переїзд і був на головній дорозі. З боку Перечина прямувало кілька броньовиків з бійцями Нацгвардії. Відтак, маючи перевагу, іномарка не пропустила БТР-ри, на яких зверху навіть були кулемети. Один з пасажирів легковика показав, що військових не збираються пропускати, і, згодом, вказав середній палець. За якусь мить нацгвардійці вискочили з броньовиків і витягнувши водія і пасажира звалили їх на землю та стали бити ногами. Ці події побачили не тільки декілька місцевих мешканців, але й водії авто, що проїжджали. Це викликало в людей неабияке обурення і за десяток хвилин біля залізничного переїзду зібралося чимало народу. Відтак на місце події приїхали працівники міліції.

4.


Підійшовши до місця події, автор цих рядків побачив чималий обурений натовп, міліцію та кілька броньовиків, на яких зверху був боєць, що час від часу повертався з кулеметом навсібіч. Згодом усі броньовики з місця пригоди відпустили і вони поїхали у напрямі Ужгорода під крики «Ганьба!».

5.


– Ми їхали головною дорогою і броньовики нас не пропускали. – емоційно розповідає виданню «Карпатського об’єктиву» Михайло. – Я був пасажиром у «БМВ» і це мене обурило: чому військові не хочуть дотримуватися закону. Я показав, що ми дорогу їм не уступимо. Коли ми зупинилися, нас із водієм витягнули з автомобіля і стали ламати руки. Подивіться, яка у мене обдерта спина. І це наші патріоти…

6.


– Я їхав головною дорогою, а з боку Перечина три броньовики. – розповідає водій «БМВ» Віталій. – Коли я зупинився, то із броньованого джипа вискочили четверо бійців, які нас із Михайлом насильно витягнули з автомобіля і стали бити ногами. Далі нацгвардійці стали нас допитувати: хто ми такі, куди їдемо… Одному з них я дав рішучу відсіч. Після цього з іншого джипа до нас підскочило ще четверо військових, які нас звалили обличчям в асфальт і стали бити ногами. Після цього вони… зробили в моїй машині обшук, після якого з салону зникла бита, 70 доларів та 57 гривень.

Підполковник Нацгвардії надати коментарі нашому виданню відмовився.

Працівники міліції, які приїхали на кількох авто, розповіли, що військові пояснили: їм із «БМВ» показали «фак» і через це вони зупинилися біля іномарки. Наразі правоохоронці допитують всі сторони цього конфлікту.

– Національна гвардія приїхала сюди на такій сучасній техніці, якої й близько немає на передовій. – розповідає свідок Андрій, який став свідком цієї пригоди. – Але чомусь вони приїхали на ній в мирний регіон. На місці події нацгвардійці з особливим цинізмом (а там спочатку були жінки й діти) тримали пальці на спусковому гачку автоматів, залякуючи мирне населення, що не мали права цього робити. Вони вели себе досить зухвало і нападали на чоловіків. А якби випадково вистрелили. Уявляєте собі наслідки?..

– Серед цих військових окремі були напідпитку. – розповідає жителька с. Кам’яниця Марія. Навіть страшно було дивитися, що вони зверху направляли кулемети по кругу. Це ж не АТО, а мирний регіон. Мені дуже хочеться, щоби Національна гвардія викликала в людей повагу, а не страх.

Наразі, на місці пригоди залишилися міліціонери та чимало людей, які обурювалися діями бійців Нацгвардії. Поки що лише залишається сподіватися, що компетентні органи та влада уважно вивчать цю конфліктну ситуацію і притягнуть винуватців до відповідальності.

Военные без опознавательных знаков, поэтому местные жители на видео обсуждают - это Правый сектор или Нацгвардия?

Автор Іван ЛАДЖУН, джерело: karpatskijobjektiv.com

UPD. Специально для тех, кто пишет о "мажоре на бэхе" - машинка с европейскими номерами, за копейки куплена (дешевле отечественного "ланоса"), здесь многие на таких катаются, предпочитают почему-то именно BMW.

А вот кем оказались солдаты, тот же "фольксваген" и на этом видео - http://pauluskp.com/news/5fea41e7a

0

    • 0
      ... 24.123
      Аноним
      2015-07-20 12:27:16
      Только ГОСУДАРСТВО имеет монополию на применение силы, которую олицетворяют её силовые структуры. В данном случае неуважение к Нацгвардии равно неуважению к государству.
      • 0
        ... 43.184
        Shkapa
        2015-07-21 11:34:40
        А хто буде поважати таке "государство" і не путайте поняття "держава" та "батьківщина", "країна". Держава (государство), це система чиновницького гноблення народу.
      • 0
        ... 229.79
        vit
        2015-07-20 13:11:00
        Нацгвардейцы поступили как окупанты. Зачем будоражить народ? Где ваши отцы -командиры? Почему не научили.как себя вести с гражданским населением УКРАИНЫ, Лучшего подарка путину и не придумаешь.
        • 0
          ... 95.182
          Ирина
          2015-07-20 22:27:35
          Даже если бы солдаты были правы, их все равно бы ругали... Теперь народ ПО ВСЕЙ УКРАИНЕ, их просто НЕНАВИДИТ за то, ЧТО ОНИ ПОДНЯЛИ ОРУЖИЕ НА ПС, а банда чинуш в погонах и их лакеи на свободе.
        • 0
          ... 43.184
          Shkapa
          2015-07-21 11:32:05
          Не назівайте цих виродків гвардійцями, це жандарми з Внутришніх військ. Воно як було мусорське, так і залишилося.
          Комментировать через:
          Имя:
          Отправить
        Прямой эфир
        ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
        Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.