Архив журналиста

10863   -

Є неподалік від Києва чудове містечко Ірпінь, населення - близько 40 тисяч. Днями була там у службових справах, і звернула увагу на анонсовані на 12 - 13 вересня заходи з нагоди святкування Дня міста: концертні виступи у військовому шпиталі, благодійні акції на підтримку сімей загиблих і поранених військових, вшанування Героїв... 


У 1899 році почалося будівництво залізниці Київ - Ковель, з яким і пов'язують появу міста Ірпеня. Біля дороги, неподалік від Києва, працівники залізниці заснували дачні селища Ірпінь, Буча та Ворзель. Селища Ірпінь і Буча одержали свої назви від одноіменних річок, біля яких вони знаходяться. 

Сьогодні місто Ірпінь відзначило своє 112-річчя. Урочистості з нагоди цього свята проходили в парку "Перемога".


Офіційна частина розпочалася з привітання, нагородження, вручення подарунків молодим подружжям і ювілярам, а також заохочення кращих працівників.


Виступив виконуючий обов'язки міського голови Богдан Мельничук.

З привітальними промовами виступали керівники сусідніх міських, селищних і сільських рад, а також інші гості свята. Та чи не в кожному зверненні згадувалося про російську агресію й лунали заклики до кремлівського карлика: схаменіться, залиште нас у спокої, дайте повернутися до мирного життя...

У парку весь час бігали молоді люди з прапорами однієї з партій.


Дехто виконував дивні вправи прямо серед сосен. Як виявилося, це до парку завітали послідовники китайського вчення Фалунь Дафа. 


Поряд проходила виставка квітів і виставка-продаж виробів майстринь декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, кулінарних виробів.











Концерт тривав більше трьох годин. Виступали місцеві самодіяльні колективи, в яких багато талановитих виконавців. Одразу відчувається, що культурній складовій життя міста й патріотичному вихованню тут приділяється достатньо уваги. 



І тут зі сцени оголошують: до нас на свято завітав справжній революціонер, герой Майдану, який був у полоні, але стійко витримав усе і довів, що він - козак. 

Михайло Гаврилюк! 


Щодо якості наступного відео, то прошу вибачити, але у фотоапараті сіла батарея та деякі фрагменти довелося знімати на телефон. 

Тут не можна не звернути увагу на запальний танок, до якого долучилися глядачі прямо перед сценою: їхній гарний настрій передавався всім! 


Найбільше сподобалися виступи дитячих колективів.



Всім гостям свята роздавали ось такі прапорці:


Тривалий час хазяївами міста тут були скандально відомий Петро Мельник і кум Азарова Скаржинський, а тому ірпенчани не мали чесних і прозорих виборів. Але в Ірпені дуже активна місцева громада: жителі міста неодноразово організовували збори з різних питань, та у підсумку таки добилися перших зрушень у напрямі очищення від регіоналів місцевої влади. На часі - усунення наслідків хазяйнування нечистих на руку чиновників, боротьба з корупцією, "дерибаном" бюджетних коштів. 

А поки що трохи псували враження бродячі собаки, адже в Ірпені діє програма стерилізації - один із прикладів схеми розкрадання міської казни. 


У звичайні дні парк "Перемога" є просто тихим місцем відпочинку та неспішних прогулянок, але сьогодні він приймає багато гостей. Втім, місцеві кажуть, що цього року, враховуючи всім відомі події, святкування проходить дуже стримано та скромно.

    


Далі ще працював чималий пересувний парк дитячих атракціонів. 

Та, звичайно, місцеві патріоти теж передавали кремлівському карлику чергове привітання:

 Загалом нічого не порівнюю, проте святкування приємно вразило. 

І найбільш приємні спогади залишив цей новий самодіяльний колектив, чий запальний танок супроводжував усі виступи на сцені. Дідусь і дітлахи - такі щирі в своїй радості, енергійні та веселі. Все, вважайте, що і я тепер серед ваших вірних шанувальників. 

Найкращі танцюристи супроводжують виконання чудової пісні "Мова єднання":

В цій пісні такі слова:

"Синє небо над горою, найчарівніше з усіх.

Ти під ним відчуєш волю і дитячий спогад слів.

Як побачиш синє море, степ безкрайній в далині,

Закохаєшся в дівочість української землі.


Краща мова єднання - це українська,

Нам Україну народила,

Краща мова кохання це українська,

Сила небес їй дала крила..."

Чомусь жодного п'яного за весь час не побачила, хоча в парку було розгорнуто декілька відкритих кафе.     

Як і було заплановано, кошти від благодійних акцій, які було організовано до Дня міста Ірпеня, буде передано на потреби армії, допомогу пораненим бійцям і сім'ям воїнів, що постраждали під час АТО. 


5

    Комментировать через:
    Имя:
    Отправить
Прямой эфир
©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.