Архив журналиста

3648   2
7a4e_0_97070_c8da1fd0_orig

Государственный "Приватбанк" продолжает блокировать счета граждан Украины с донбасской пропиской. Случаи дискриминации не единичные, это система, я уже писал о подобном - http://pauluskp.com/news/69a0ad24a.

Из своих граждан с неблагонадежной пропиской Украина сделала людей второго сорта. Речь не о бытовой дискриминации, а о вполне официальной - одно это превратило Украину в дикую страну, не имеющую ничего общего с правовым государством и цивилизованным обществом.

Журналист Владимир Бойко пишет:

Нарешті «Приватбанк» надіслав мені люб’язного листа, в якому пояснив, у зв’язку з чим закрив мені рахунок, відкритий мною в Києві у відділенні по вул. Щусева, і відмовив місяць тому в банківському обслуговуванні попри те, що впродовж 5 років я був його клієнтом. Причиною стала та обставина, що я народився й до 2003 року проживав у м.Донецьку, а тому зможу отримувати банківські послуги на території України виключно в тому випадку, якщо зареєструюсь як вимушений переселенець (яким я не є й ніколи не був, позаяк останні 15 років проживаю в Києві, куди переїхав добровільно).

Як стверджує банк, заборона на банківське обслуговування уродженців Донецька встановлена спеціальним законодавством (!), прийнятим Радою Національної безпеки і оборони України. А саме (цитую лист«Приватбанку»): «відповідно до п.8 Рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 04.11.2014 «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях» Національному банку України вжити у місячний строк заходів щодо припинення обслуговування банками рахунків, у тому числі карткових, відкритих суб’єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях… Сподіваємось, той факт, що, дотримуючись законодавства, ми не змогли задовольнити Ваші вимоги, не вплине на наші подальші стосунки».

Принагідно зазначу, що п.8 рішення РНБОУ, на який послався «Приватбанк», оголосивши мене людиною другого сорту через моє донецьке походження, звучить так: «Запропонувати Національному банку України вжити у місячний строк заходів щодо припинення обслуговування банками рахунків, у тому числі карткових, відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях». Ніяких рішень для втілення цієї пропозиції Нацбанк, наскільки мені відомо, не вживав, а якби вживав, то вони мене не стосуються – я не маю ніяких рахунків, «відкритих суб'єктам господарювання всіх форм власності та населенню на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях»: «Приватбанк» відмовився обслуговувати рахунок, відкритий у Києві.

Раніше мені з аналогічних причин відмовив у обслуговуванні банк «Креді Агріколь Україна», при цьому з «Креді-Агріколь» у відповідь на мою скаргу не стали нічого пояснювати, а надіслали відписку, що мені, мовляв, треба йти у відділення й самому там розбиратись.

Таким чином, Порошенко, нарешті, запровадив ідею розділення українців по сортах, яка була вперше озвучена ще в 2004 році. Втім, попри те, що я тепер позбавлений будь-яких легальних способів отримувати на території України гонорари за свої виступи та публікації, сплачувати податки, здійснювати платежі за кордон і т.д., мені новації Петра Олексійовича дошкуляють не дуже – завдяки тому, що його уряд видавлює з України фахівців, таких як я радо приймають за кордоном, де в мене немає проблем з відкриттям банківських рахунків.

Зрозуміло, що податки цій державі я сплачувати наміру не маю, гонорари буду отримувати виключно в «конверті» й робитиму все, щоби жодна зароблена мною копійка не потрапила в бездонну кишеню Порошенка та його камарильї. (источник)

0

    • 0
      ... 14.208
      Kulekass
      2018-03-23 17:51:58
      На що псувати собі нерви, хлопці? Емігрувати треба! Невже ще не зрозуміли? Українською можна розмовляти й у Канаді - і бути щасливою людиною. Заради чого ці жертви та приниження? Тікайте з Прокурорії, та й усе..
      • 0
        ... 36.173
        Аноним
        2018-03-23 22:04:03
        одно это превратило Украину в дикую страну, не имеющую ничего общего с правовым государством и цивилизованным обществом

        превратиться можно из чего-то, хохляндия никогда не была ни правовым, ни цивилизованным, ни тем более государством

        не происходит ничего нового

        какая разница, в чём заключается повод для беспредела и в какой сфере прозябания он творится?
        Комментировать через:
        Имя:
        Отправить
      Прямой эфир
      ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
      Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.